Yerba santa, sau eriodictyon californicum, se traduce prin „iarba sfanta”. A mai fost numita „balsam de munte” si „planta de urs”. Yerba Santa a fost denumita ca planta sfanta datorita efectelor sale puternice.

 

Aceasta planta sacra poate fi gasita pe versantii stancosi din California si Oregon, dar prospera in multe habitate diferite inclusiv paduri si medii chaparral. Yerba Santa este o planta joasa are o tulpina neteda si rasinoasa, iar frunzele sunt groase si galbui. Are flori mici violet care poarta un parfum moale si dulce. Mirosul de Yerba Santa este intepator, dulce, amar, astringent, cald si uscat, ceea ce il face benefic pentru mai multe sisteme ale corpului.

 

Yerba Santa este binecunoscuta pentru efectele sale pentru tractul respirator, dar ne sustine si digestia, sistemul imunitar si pielea.

 

Yerba Santa este un produs cunoscut si utilizat pe scara larga in randul indigenilor din America Centrala, cunoscuti si sub numele de nativi, in special in cadrul ritualurilor samanice. Face parte din ceremoniile de purificare in care aceste plante sunt arse si se elibereaza fumul lor sfant.

 

De unde vine fumigatia?

 

Ritualul smudging vine de la nativii americani. Ei ard ierburile pentru a intra in contact cu lumea spirituala. Ei fac asta printre altele pentru a risipi energiile rele si pentru a evoca energiile bune. Astfel au curatat spatiile de locuit si chiar persoanele de energiile rele. Fumigatia ca ritual si-a gasit drumul si in Europa, desi de obicei nu evocam spirite cu ea. Aici o folosim in principal pentru a elimina mirosurile nedorite si negativitatea. De asemenea o puteti folosi inainte sau in timpul unei meditatii.

 

Avertisment: 

 

Pastrati distanta de siguranta fata de punctul de ardere al legaturii.  Folositi legaturile de fumigatie intr-o zona ventilata.  Persoanele alergice ar trebui sa le foloseasca cu precautie. Poate sa provoace iritatie cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor si animalelor de companie.  A nu se ingera. Evitati inspirarea directa a fumului. Asigurati-va ca cenusa cade pe suprafete rezistente la foc. Folositi un vas special pentru ardere/fumigatie. Nu este recomandat persoanelor cu probleme respiratorii.

 

Exonerare de responsabilitate:

 

Produsele/serviciile si afirmatiile facute despre anumite produse sau servicii pe sau prin intermediul acestui site nu au fost evaluate de Ayni Experience SRL si nu sunt aprobate pentru diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informatiile furnizate pe acest site au doar scop informativ si nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul medicului dumneavoastra sau al altui profesionist din domeniul sanatatii sau orice informatii continute pe sau in orice eticheta sau ambalaj al produsului. Nu trebuie sa utilizati informatiile de pe acest site pentru diagnosticarea sau tratarea oricarei probleme de sanatate sau pentru prescrierea vreunui medicament sau alt tratament. Ar trebui sa va consultati cu un profesionist din domeniul sanatatii inainte de a incepe orice dieta, exercitii fizice sau program de suplimente, inainte de a lua orice medicament sau daca aveti sau banuiti ca ati putea avea o problema de sanatate.

290
18 Produse

Fisa tehnica

Material
Yerba Santa
Dimensiuni
10 - 11 cm
Greutate(Kg)
0.053
Continut produs
1 Bucata
Timp de ardere
Mai mult de 2 ore

Din aceeasi categorie

16 alte produse din aceeași categorie:
Product added to compare.